Canlı dana kilosu kaç TL, 31 ocak 2022 pazartesi canlı baskül kaç para oldu ?

 YENİ HAFTA YENİ CANLI BASKÜL HAFTALIK ANALİZ VE HABERLER

Değerli borsa takipçilerimiz canlı baskül fiyatları bu haftaki veriler Sınırlı bir yükseliş oldu ve ikinci haftada yükseldi yükseliş okadar sınırlıdı ki ortalama fiyat eski fiyatı geçemedi öte yandan ise ulusal et konseyi büyükbaş maksimum 69 minimum 63 karkas kesimin çıktığını duyurmuştu bu hafta maksimum 69.50 kadar yükselmesi minimum ise 65 olması canlı baskülde sınırlı yükseliş olmasına etkili oldu ayrıca canlı hayvan pazarlarında hayvan sayısı ciddi bir şekilde azaldı bu soğuk havanın etkisimi yoksa hayvan sayısında bir azalma mı oldu bunu hep beraber önümüzdeki hafta takip edeceğiz ayrıca hayvan pazarlarında alınan verilerde kara kış karın etkisidende etkileniyor bu olumlu havayı tersine çevirebilir yani düşüş olabilir. bu fiyatlar üzerinde bir ara zıplayıp duracaktır dikkat ettiyseniz haftalardır büyükbaş dana en düşük 27 en yüksek 38 görmüştü bu iki seviyeler arasında adeta top oynayan canlı baskül için şimdilik daha fazla yukarı yöne gitmesini açikcası pek beklemiyoruz halen kara kış kapıda temkinli olmakta fayda var aceleniz yoksa bahar ayını bekleyin çıkması için diyor  ve haftaya bir başka canlı hayvan baskül borsası analizinde  görüşmek üzere dileğiyle her hafta pazartesi tekrar web adresimize bekliyor, sağlıklı mutlu bol kazançlar dileğimizle.



yeni haftanın yeni canlı baskül borsası tablosu




CANLI HAYVAN BASKÜL BORSAMİZ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER VE YASAL UYARILAR

1.Canlı baskül fiyatları 1 hafta boyunca geçerlidir, yani pazarı pazartesiye bağlayan geceye kadardır bu yüzden her pazartesi tekrardan web sitemizde ziyaret edip güncel yeni fiyat listesini kontrol etmeniz gerekir.
2.Borsamız Türkiye geneli oluşan fiyatlar üzerinde oluşur ve her bölgede geçerlidir bu yüzden bölgenizdeki veya diğer ticaret borsalarının fiyatı ile karşılaştırma yapmayınız.
3.Borsamız tüm bölgelerin genelini için canlı hayvan baskül ortalaması olduğu halde hayvancılık ve tarım size belirttiği fiyatlar üzerinde satış yapmanız konusunda herhangi bir dayatma yapmaz ve ayrıca,  serbest borsa fiyat oluşumunuda borsamızda göz arda etmeniz gerekir, bu yüzden borsamızda ki fiyatları bilgi amaçlıdır ve tüm çiftçi ve ticaret odaları borsaları kulanabilir bizim canlı hayvan baskül fiyatlarımızın çok üstünde satış veya çok altında hayvan satışınız size dayalıdır, size kalmıştır, ve bü yüzdende buradaki canlı baskül fiyatlarını hayvancılık ve tarım herhangi bir kişiye dayatmadığını bilmeniz gerekir ve bilgi amaçlıdır.
4.Canlı baskül fiyatlarımiz nasıl oluşuyor, öncelikle bizim diğer borsalardan farkımız türkiyedeki farklı bölgelerdeki ekibimizin bizzat canlı hayvan pazarlarındaki fiyatları toplar örnek: istanbul, izmir, konya, ankara, malatya, kars, kahramanmaraş, kayseri, sivas, samsun,ardahan gibi ismini sayamadığımız birçok il geneli hayvan pazarları  fiyat listesini toplarız bu verileri ortalama fiyat oluşumunun trafiğine  göre paylaşılır.
5. amacımız serbest borsa fiyat oluşumunda ki kötü veya bilgi kirliliğine mani olmak ve üretici çiftçilerimizi bilgi ve fiyatlardan haberdar etmektir.
6.Borsadaki fiyatlar düştümü ani panik yapıp satış yapmaktan kaçınmak  gerekir aynı şekilde de yükseldimidi alış yapmakta bu yüzden önümüzdeki hafta  durumu kontrol etmeniz her pazartesi borsayi takip etmekde fayda var düzenli olarak takip ederseniz hayvan pazarlarında tecrübe sahibi olursunuz.

 KAYNAK:HAYVANCILIK VE TARIM

Yorumlar

ençok okunanlar

Koyunlarda Kızgınlık Koça Gelme

CANLI HAYVAN PAZARLARI HANGİ İLDE HANGİ GÜN KURULUYOR

Hereford Sığırı Hereford İnek

CANLI HAYVAN PAZARLARI HANGİ İLDE HANGİ GÜN KURULUYOR

HALEP KEÇİSİ IRKI VE ÖZELLİKLERİ

Bitkilerde Kalsiyum (Ca) Eksikliği

BARINAK İÇİ TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON

DAMIZLIK KUZULARI MERAYA ALIŞTIRMA

HEREFORD SIĞIR IRKI ÖZELLİKLERİ NELERDİR