süt keçileri ispanya
süt keçileri sürüsü ispanya keçileri
Avrupa'da, keçi sütü pazarı ağırlıklı olarak 3 ülkede bulunmaktadır: Fransa, İspanya ve Hollanda. Buna ek olarak, Yunanistan üretim düzeyinde öne çıkıyor. Bu ülkelerin her birinin süt üretimi ve bitmiş ürün sistemleri açısından kendine özgü özellikleri vardır. Son yıllarda Hollanda, Fransız endüstrisi için en önemli süt kaynaklarından biri haline gelmiştir. Hollanda sektörü, iyi genetik kaliteye sahip hayvanlara ve çiftliklerin yüksek sermayeleştirilmesine sahip, son derece teknolojik sistemlerle karakterizedir. İspanya, pastoralden iç mekan durak sistemlerine kadar süt üretim sistemlerindeki heterojenliği ile öne çıkıyor: süt pazarı, esas olarak karışık peynirlerin (keçi ve inekten veya keçi, koyun ve inekten süt karıştırılması) ve ihracattan kaynaklanıyor. Fransa'ya. İspanya sektörü periyodik fiyat krizleri yaşıyor, ancak Interprofessional (INLAC) aracılığıyla sektörünün organizasyonunda önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Fransa, hem süt üretiminde hem de saf keçi peyniri üretiminde Avrupa ölçütü olmaya devam ediyor ve keçi peyniri üretiminde% 7,5 artış gösterdi. Pastoral sistemleri ile Yunanistan'da keçi sütü, ulusal pazar ve ulusal tüketim için geleneksel peynirlerin üretimine adanmıştır. Buna ek olarak, süt ineği sektöründeki kriz ve / veya ürün çeşitlendirmesi için bir fırsat olarak keçi sütü ile ilgilenen yeni ülkeler ortaya çıkmaya başlıyor: İtalya ve Portekiz gibi ülkeler bu yönde ilerliyor. hem süt üretiminde hem de keçi peyniri üretiminde% 7,5'lik bir artışla saf keçi peyniri üretiminde. Pastoral sistemleri ile Yunanistan'da keçi sütü, ulusal pazar ve ulusal tüketim için geleneksel peynirlerin üretimine adanmıştır. Buna ek olarak, süt ineği sektöründeki kriz ve / veya ürün çeşitlendirmesi için bir fırsat olarak keçi sütü ile ilgilenen yeni ülkeler ortaya çıkmaya başlıyor: İtalya ve Portekiz gibi ülkeler bu yönde ilerliyor. hem süt üretiminde hem de keçi peyniri üretiminde% 7,5'lik bir artışla saf keçi peyniri üretiminde. Pastoral sistemleri ile Yunanistan'da keçi sütü, ulusal pazar ve ulusal tüketim için geleneksel peynirlerin üretimine adanmıştır. Buna ek olarak, süt ineği sektöründeki kriz ve / veya ürün çeşitlendirmesi için bir fırsat olarak keçi sütü ile ilgilenen yeni ülkeler ortaya çıkmaya başlıyor: İtalya ve Portekiz gibi ülkeler bu yönde ilerliyor.
Meksika, keçi üretiminde önde gelen Amerikan ülkesidir ve Latin Amerika'da keçi sütü sektörünün gelişiminde temel ölçüttür. Sistemler, hem meralar hem de mahsul artıkları açısından düşük kaynakları kullanarak çoğunlukla kendi kendine yeterli olmaya devam etmektedir. Buna karşılık, daha üretken ırklar, modern üreme teknikleri ve sütün peynirlere ve diğer süt ürünlerine küçük endüstrilere dönüştürülmesi ile daha profesyonel ve yenilikçi bir sektör gelişmektedir. Afrika kıtasına ilişkin olarak, bölgelere göre durumlar çeşitlidir, ancak genel olarak et üretimi ana üründür. Bazı ülkelerde, özellikle kuzey ve batı Afrika'da, süt ürünlerinin geliştirilmesi için, hayvanlarının üretimini iyileştirme girişimleriyle, aynı zamanda süt ürünleri üretimi için eğitimde farklı faaliyetler başlatılmıştır. Keçilerden gelen süt, besinsel özellikleri, dönüştürülmüş ürünlerin (süt, peynir, yoğurt, tatlılar ...) hazırlanması ve her şeyden önce keçinin adaptasyon kabiliyeti nedeniyle çeşitliliği ve geleceği olan bir üründür. hala keçi ırklarında hala mevcut olan biyolojik çeşitlilik sayesinde çok sayıda çevresel koşula.
Yorumlar
Yorum Gönder