11.04.2022 pazartesi canlı baskül kaç para oldu ?


 

YENİ HAFTA YENİ CANLI BASKÜL HAFTALIK ANALİZİ VE HABERLER


Değerli hayvancılık ve tarım canlı baskül borsa takipçilerimiz hepinize selamlar saygılar yeni bir canlı baskül yorumlarımız ve bölgelerden aldığımız haberler ve verileri paylaşacağiz yine sizlerle Arkadaşlar Öncelikle ilk kez büyükbaş küçükbaşı geçti bu durumdan biraz bahsedelim öncelikle geçen yıldan beri yüksek yem fiyatları hergeçen gün katlandı ve malesef büyükbaş çok sayıda hayvan kesime gitti malesef bu üzücü olay ama peki küçükbaş neden gitmedi çünkü küçükbaş hayvan daha az yem ile kışı çıkarılır yada güzel havalarda merada otlatılabilir bu sayede yemden kurtulmuş olunur ama büyükbaş için aynı şeyi söylemek pek mümkün gözükmüyor ve neticesinde sonuç bu büyükbaş küçükbaşı canlı baskül geçti ve şimdi merak edilen baskül yukarı doğru devam edecekmi tabiki önümüzdeki günler ne gösterir bilmiyoruz ama tahminimizce küçükbaş piyasayı baskı yapabilecek düzeyde çok ama yinede süt ve dana konusundaki ihtiyaç gideremeyeceği için temkinliyiz yani ithal gelmez ise evet bayrama doğru çok sert bir yükseliş olabilir çunku piyasada hayvan neredeyse kalmadı dana için tabi kurbanlık tan bahsediyoruz ve  bu fiyatlar size uyarsa sat uymaz ve haftaya bir başka canlı hayvan baskül borsası analizinde  görüşmek üzere dileğiyle her hafta pazartesi tekrar web adresimize bekliyor, sağlıklı mutlu bol kazançlar dileğimizle.


İşte yeni haftanın yeni canlı baskül borsası tablosu




CANLI HAYVAN BASKÜL BORSAMİZ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER VE YASAL UYARILAR

1.Canlı baskül fiyatları 1 hafta boyunca geçerlidir, yani pazarı pazartesiye bağlayan geceye kadardır bu yüzden her pazartesi tekrardan web sitemizde ziyaret edip güncel yeni fiyat listesini kontrol etmeniz gerekir.
2.Borsamız Türkiye geneli oluşan hayvan pazarlarındaki fiyatlar üzerinde oluşturulmaktadır ve her bölgede geçerlidir bu yüzden bölgenizdeki 3 aşağı 5 yukarı fiyat değişimi gözlemleriniz olabilir normaldir ve ayrıca diğer ticaret borsalarının fiyatı ile karşılaştırma yapmayınız.
3.Borsamız canlı hayvan baskül ortalaması olduğu için hayvancılık ve tarım size gösterdiği fiyatlar üzerinde satış yapmanız konusunda herhangi bir dayatma veya baskı yapmaz.
4.serbest borsa fiyat oluşumunuda borsamızda göz arda etmeniz gerekir, bu yüzden borsamızda ki fiyatları bilgi amaçlıda kullanabilir satış amaçlıda ve tüm çiftçi ve ticaret odaları borsamızın verilerini kulanabilir ve bizim canlı hayvan baskül fiyatlarımızın çok üstünde satış veya çok altında hayvan satış yapabilir yani size kalmıştır, ve bü yüzdende buradaki canlı baskül fiyatlarını kullanmakta serbestir,bilgi amaçlıda kulanılır.
5.Canlı baskül fiyatlarımiz nasıl oluşuyor! öncelikle bizim diğer borsalardan farkımız türkiyedeki farklı bölgelerdeki ekibimizin bizzat canlı hayvan pazarlarındaki fiyatları toplar örnek: kırşehir, izmir, konya, ankara, malatya, kars, kahramanmaraş, kayseri, sivas, samsun,ardahan gibi ismini sayamadığımız birçok il geneli hayvan pazarları  fiyat listesini toplarız bu verileri ortalama fiyat oluşumunun trafiğine  göre paylaşılır.
6. amacımız serbest borsa fiyat oluşumunda ki kötü veya bilgi kirliliğine mani olmak ve üretici çiftçilerimizi bilgi ve fiyatlardan haberdar etmektir.
7.Borsadaki fiyatlar düştümü ani panik yapıp satış yapmaktan kaçınmak  gerekir aynı şekilde de yükseldimidi alış yapmakta bu yüzden önümüzdeki hafta  durumu kontrol etmeniz her pazartesi borsayi takip etmek size faydası var düzenli olarak takip ederseniz hayvan pazarlarında tecrübe ve bilgi sahibi olursunuz.


 KAYNAK: HAYVANCILIK VE TARIM




Yorumlar

ençok okunanlar

Koyunlarda Kızgınlık Koça Gelme

Hereford Sığırı Hereford İnek

CANLI HAYVAN PAZARLARI HANGİ İLDE HANGİ GÜN KURULUYOR

CANLI HAYVAN PAZARLARI HANGİ İLDE HANGİ GÜN KURULUYOR

HALEP KEÇİSİ IRKI VE ÖZELLİKLERİ

Bitkilerde Kalsiyum (Ca) Eksikliği

HEREFORD SIĞIR IRKI ÖZELLİKLERİ NELERDİR

BARINAK İÇİ TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON

DAMIZLIK KUZULARI MERAYA ALIŞTIRMA