Canlı dana kilosu kaç TL, 14 ŞUBAT 2022 pazartesi canlı baskül kaç para oldu ?

 YENİ HAFTA YENİ CANLI BASKÜL HAFTALIK ANALİZ VE HABERLER

değerli borsa takipçilerimiz hepinize selamlar saygılar canlı baskül fiyatları bu haftaki verilerde yükseliş var özellikle elektirik fiyatları maliyetleri yükseltmeye başladı bile tahminimizden erken bir fiyat patlaması olabilir özellikle kasaplardaki maliyet artı et fiyatlarındaki yükseliş hem baskül hemde karkası yukarı taşıyacak unsurlar ayrıca zaten şuanda besici yüksek yem fiyatları ile mücadele ediyorken birde böylesi yüksek eflasyon üzerine üretici kendini korumak adına fiyat yükseltmek zorunda kalıyor yani yem fiyatları düşüş olmaz ise büyükbaş canlı baskül 40 ila 45 arası rekora koşar küçükbaşta 55 ila 60 arasına yolculuk başlar bunda kaçınılmaz olur bu hafta hayvan pazarlarında aldığımız fiyatlar yükseliş başlama sinyali aldık özellikle büyükbaş ta kesime giden hayvanlar okadar çok olduki yem  fiyatları yüzünden şuanda piyasada hayvan bulmak zorlaşmaya başladı ithal de yapmak mümkün gözükmüyor getirilse bile yüksek dolardan dolayı ucuz satılmaz yani hep dediğimiz gibi hayvanlarınıza sahip çikın ve sabırla bekleyin diyoruz. ve haftaya bir başka canlı hayvan baskül borsası analizinde  görüşmek üzere dileğiyle her hafta pazartesi tekrar web adresimize bekliyor, sağlıklı mutlu bol kazançlar dileğimizle.


yeni haftanın yeni canlı baskül borsası tablosu



CANLI HAYVAN BASKÜL BORSAMİZ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER VE YASAL UYARILAR
1.Canlı baskül fiyatları 1 hafta boyunca geçerlidir, yani pazarı pazartesiye bağlayan geceye kadardır bu yüzden her pazartesi tekrardan web sitemizde ziyaret edip güncel yeni fiyat listesini kontrol etmeniz gerekir.
2.Borsamız Türkiye geneli oluşan fiyatlar üzerinde oluşur ve her bölgede geçerlidir bu yüzden bölgenizdeki veya diğer ticaret borsalarının fiyatı ile karşılaştırma yapmayınız.
3.Borsamız tüm bölgelerin genelini için canlı hayvan baskül ortalaması olduğu halde hayvancılık ve tarım size belirttiği fiyatlar üzerinde satış yapmanız konusunda herhangi bir dayatma yapmaz ve ayrıca,  serbest borsa fiyat oluşumunuda borsamızda göz arda etmeniz gerekir, bu yüzden borsamızda ki fiyatları bilgi amaçlıdır ve tüm çiftçi ve ticaret odaları borsaları kulanabilir bizim canlı hayvan baskül fiyatlarımızın çok üstünde satış veya çok altında hayvan satışınız size dayalıdır, size kalmıştır, ve bü yüzdende buradaki canlı baskül fiyatlarını hayvancılık ve tarım herhangi bir kişiye dayatmadığını bilmeniz gerekir ve bilgi amaçlıdır.
4.Canlı baskül fiyatlarımiz nasıl oluşuyor, öncelikle bizim diğer borsalardan farkımız türkiyedeki farklı bölgelerdeki ekibimizin bizzat canlı hayvan pazarlarındaki fiyatları toplar örnek: istanbul, izmir, konya, ankara, malatya, kars, kahramanmaraş, kayseri, sivas, samsun,ardahan gibi ismini sayamadığımız birçok il geneli hayvan pazarları  fiyat listesini toplarız bu verileri ortalama fiyat oluşumunun trafiğine  göre paylaşılır.
5. amacımız serbest borsa fiyat oluşumunda ki kötü veya bilgi kirliliğine mani olmak ve üretici çiftçilerimizi bilgi ve fiyatlardan haberdar etmektir.
6.Borsadaki fiyatlar düştümü ani panik yapıp satış yapmaktan kaçınmak  gerekir aynı şekilde de yükseldimidi alış yapmakta bu yüzden önümüzdeki hafta  durumu kontrol etmeniz her pazartesi borsayi takip etmekde fayda var düzenli olarak takip ederseniz hayvan pazarlarında tecrübe sahibi olursunuz.
 
KAYNAK:HAYVANCILIK VE TARIM

Yorumlar

ençok okunanlar

Koyunlarda Kızgınlık Koça Gelme

CANLI HAYVAN PAZARLARI HANGİ İLDE HANGİ GÜN KURULUYOR

Hereford Sığırı Hereford İnek

CANLI HAYVAN PAZARLARI HANGİ İLDE HANGİ GÜN KURULUYOR

HALEP KEÇİSİ IRKI VE ÖZELLİKLERİ

Bitkilerde Kalsiyum (Ca) Eksikliği

BARINAK İÇİ TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON

DAMIZLIK KUZULARI MERAYA ALIŞTIRMA

HEREFORD SIĞIR IRKI ÖZELLİKLERİ NELERDİR